Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční kůzlečí pečeně

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso jemně naklepejte, osolte a potřete česnekem.Připravte nádivku:v pánvi rozehřejte máslo a slaninu, zpěňte cibuli, vmíchejte nakrájenou mrkev a duste.V misce smíchejte rohlík s mlékem, petrželkou nebo kopřivami a rozšlehanými vejci, posolte a opepřete.Směs s rohlíkem přidejte cibuli s mrkví – promíchejte a krátce poduste.Nádivku rozprostřete na plátek masa.Maso srolujte, obalte plátek anglické slaniny,převažte nití. Položte do pekáče a pečte v předehřáté troubě – občas podlijte horkým vývarem, přelijte vypečenou šťávou a obraťte.Až maso změkne, potřete je rozehřátým máslem a dopečte dozlatova.Na talířích porce masa přelijte vypečenou šťávou a podávejte s bramborovou kaší a nakládanou červenou řepou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!