Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční mandlová nádivka

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na pánvi zlehka opečeme ma kostičky nakrájebnou slaninu, vložíme na kostičky nakrájené rohlíky a oloupané hrubě nasekané mandle. V míse utřeme změklé máslo se 3 žloutky, vmícháme strouhanku, lžičku vegety a nasekanou petrželku. Přidáme maso, směs rohlíků a mandlí, nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Formu vytřeme tukem a vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme směsí. Pečeme při 170° do doby, než je povrch zlatavý. Zda je nádivka dost upečená poznáme vpíchnutím špejle, pokud je špejle po vytažení z nádivky suchá, je nádivka hotová. Nádivku porcujeme po vychladnutí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
roxana-zdena |7. března 2013
Dělám, ale tahle je vylepšená, tak letos bude tato! Odpovědět
K.Vladka|7. dubna 2017
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!