Smícháme droždí s lžičkou cukru a s několika lžícemi teplého mléka. Necháme 10 minut kynout. Prosejeme mouky a smícháme je s oběma cukry, žloutkem, mlékem, máslem, solí, citronovou kůrou, špetkou muškátového oříšku a kváskem. Přidáme ještě rozinky namočené v rumu a nasekané mandle. Těsto zpracujeme a necháme alespoň hodinu kynout. Těsto můžeme též připravit v domácí pekárně - nejdříve dáme tekuté suroviny, pak sypké a nastavíme program Těsto. Z vykynutého těsta vytvarujeme dva bochánky. Umístíme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 30 minut kynout. Ostrým nožem nařízneme bochánky do kříže. Potřeme rozšlehaným vejcem se lžící rumu, posypeme mandlovými lupínky a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10 minut. Poté teplotu ztlumíme na 150°C a pečeme ještě asi 40 minut.