Rohlíky (ideálně 2 dny staré) nakrájíme na kolečka cca 1 cm silná. Kolečka překrojíme na čtvrtky. Rohlíky krájím hned ráno a nechám je ještě v míse oschnout. Uzené maso dáme vařit. Vývar zachováme, použijeme ho později na navlhčení rohlíků. Vychladlé maso nakrájíme na kostičky cca 0,5 cm velké. Oddělíme bílky a žloutky z vajec. Bílky promícháme s troškou másla, soli, muškátového květu. Kopřivy nasekáme na drobno. Pokud nemáme kopřivy, použijeme petrželovou nať, případně medvědí česnek, pažitku. Skvělá je kombinace všeho :) Rohlíky smočíme vývarem. Vsypeme kopřivy, uzené maso. Směs začneme lehce promíchávat. Přidáme našlehané žloutky s kořením. Vyšleháme bílky do pevného sněhu a ten zvolna vpravíme do směsky. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Směsí naplníme pekáček pod okraj (pozor trochu vyběhne). Naplnit se dají různé formy nebo košíčky na muffiny. Troubu rozehřejeme na 200 st. a pečeme asi tak 30 minut. Hlídáme, aby byla kurka zlatavá. Nádivka se dá jíst jak teplá tak i studená. S kyselou okurkou, zelným salátem...