Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční šneci

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z části vlažného mléka, lžičky cukru a droždí připravíme kvásek. Máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme mouku se špetkou soli, vykynulý kvásek, citronovu kůru, koření, zbylé mléko a vypracujeme spíše tužší těsto, které necháme asi hodinu vykynout. Vykynuté těsto znova propracujeme, nakrájíme na stejně velké kousky, vyválíme podlouhlé pramínky, ty různě stočíme /jako drdol/, rozložíme na plech s pečícím papírem a necháme ještě chvíli kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem nebo mákem a v předehřáté troubě na 180° upečeme dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Maty |30. března 2014
vyzkoušeno Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!