Staňte se našimi fanoušky na:

VENKOVSKÉ PEČENÉ VDOLKY

Autor receptu: Lucie 9 (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku prosejeme a uprostřed utvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu vlažného mléka a necháme vykynout. Po vykynutí vmícháme zbylé mléko, rozehřátý tuk, sůl a vypracujeme vláčné těsto, které ještě necháme vykynout. Z těsta vykrajujeme lžící namočenou v mouce kousky těsta a rukou je zakulatíme na bochánek. Bochánky zploštíme a přeneseme na vymazaný plech. Necháme ještě krátce kynout, potřeme rozehřátým tukem a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Upečené vdolky potřeme ochuceným tvarohem nebo povidly a posypeme nastrouhaným tvarohem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ssupik |11. března 2014
mňamka! Odpovědět
Lucie 9 |6. března 2014
to je 200g tvarohu s cukrem na potření vdolků a těch 50g je na nastrouhání nahoru :-) Odpovědět
koloběžka58|6. března 2014
Tak jsem si ho vytiskla,ale co je těch 200g na konci? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!