Francouzské brambory rychlé a dobré
60
7
12
Na těstíčko si v misce smícháme hladkou mouku s pálivou paprikou nebo s chilli omáčkou, sojovou omáčkou, přidáme mléko, nahrubo nastrouhanou slaninu, provensálské koření, 2 vejce, lžičku olivového oleje, sůl, dobře promícháme a dáme na hodinu do chladu. Játra omyjeme, osušíme, pokrájíme na větší plátky. Takto připravená játra namáčíme v těstíčku se slaninou. Troubu rozehřejeme a vložíme do ní plech s olejem. Jakmile se olej na plechu rozehřeje, vložíme na něj plátky jater, namočené v pikantním těstíčku. Smažíme dozlatova na 180 stupňů. Podáváme s gratinovanými bramborami a se zeleninovým salátem. Těstíčko by mělo mít konzistenci o něco hustší, než je palačinkové těsto.