Maso omyjeme a vložíme do pečícího sáčku. Lze použít libovolný druh masa, raději malinko tučnější, kýta se mi moc neosvědčila. Do sáčku nasypeme směs koření, kterou si vytvoříme podle chuti - já používám 1 lžičku soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky tymiánu a 1/2 lžičky rozmarýnu (sušené i čerstvé), nebo použijeme nějakou koupenou směs na vepřové maso, grilovací koření atd. Cibuli, cuketu a rajčata si nakrájíme na kostičky - klidně na větší, vložíme také do sáčku a zalijeme vodou, případně vývarem. Pečeme v zavázaném sáčku podle velikosti masa cca 60 minut. Pak opatrně maso vyjmeme (pozor ze sáčku bude unikat horká pára) a naporcujeme. Štávu si přelijeme do kastrůlku a upravíme. Můžeme ponechat tak jak je, nebo propasírovat či rozmixovat, podle potřeby dochutit nebo zahustit. Podáváme s rýží nebo bramborem.