Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřová roláda s nádivkou

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z kýty připravíme plát na roládu, lehce naklepeme, osolíme a tence potřeme hořčicí. Rohlíky nakrájíme na plátky a v misce navlhčíme mlékem. Po nasáknutí je rozmělníme vidličkou, přidáme žloutky a na kostičky nakrájenou uzenou plec. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a spolu s hráškem vmícháme do nádivky. Osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a pepřem. Ušleháme dotuha bílky a vmícháme do směsi. Připravenou nádivku rozetřeme rovnoměrně na masový plát a pevně zarolujeme. Okraje zajistíme jehlami a svážeme do úhledného válečku. Vložíme do pekáče a na rozehřátém sádle zprudka opečeme ze všech stran. Pak maso podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme pomalu asi 35 minut při střední teplotě. Pak odkryjeme a dopékáme dalších cca 25 minut. Roládu podle potřeby podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Upečené maso vyjmeme z pekáče, odstraníme provázek i jehly a nakrájíme na plátky. Jako příloha jsou vhodné brambory jakkoliv upravené.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Mendy |2. prosince 2013
jó roládky :-) Odpovědět
tepito |2. srpna 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!