Brambory pečené v alobalu se sýrovou náplní
45
3
2
Omáčka: 30 g másla 30 g hladké mouky 1 lžička hořčice bílé víno cukr cibule citronová šťáva 1 žloutek vývar Žebírka naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem.Necháme ½ hodiny odpočinout.Mezitím si připravíme omáčku:Z másla, cibule, mouky, cukru upražíme jíšku. Zalijeme ji vývarem a povaříme.Pak vmícháme hořčici, trochu vína a citronovou šťávu a žloutek.Omáčku procedíme a podáváme. Připravená žebírka vložíme na rošt spolu s plátky slaniny a grilujeme po každé straně 4 minuty. podáváme s vařenými nebo opékanými brambory. Žebírko položíme přes brambory, přelijeme omáčkou a překryjeme plátkem opečené slaniny.