Směs z vinné klobásy vymačkáme do misky a přidáme nakrájenou pažitku a strouhanku. Směs promícháme a vytvoříme pevnější a tužší hmotu. Z masa vykrojíme podélně 3 úzké masové klínky. Klínky (kapsy v mase) naplníme připravenou nádivkou, maso osolíme, opepříme a pečeme zakryté a mírně podlité vývarem v pekáčku asi 50 minut při 180°. Pravidelně je přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec maso odkryjeme a dopečeme 30 minut doměkka za občasného přelévání výpekem. Hotové maso zabalíme do alobalu. Máslo rozehřejeme na pánvi, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Šťávu přivedeme k varu, připečené kraje pořádně oškrábeme do šťávy, podle potřeby doplníme vývarem, vešleháme studenou jíšku, dochutíme solí a pepřem a za stálého míchání převaříme 8-10 minut na mírném ohni. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou. TIP: Vykrojené maso použijeme třeba na přípravu masové směsi.