Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové kotlety na zázvoru

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kotlety naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a poprášíme moukou. Rozehřejeme lžíci sádla a maso opečeme po obou stranách dozlatova. Maso vyjmeme, do výpeku přidáme druhou lžíci sádla a orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli. K osmažené cibuli vrátíme kotlety, mírně zalijeme horkou vodou, přidáme mletý kmín, špetku zázvoru a pod pokličkou dusíme. Když je maso měkké, necháme vydusit všechnu tekutinu, zasypeme lžičkou mouky, osmažíme ji, zalijeme trochou vody, rozšleháme a provaříme. Do omáčky vrátíme maso, ještě ho chvíli prohřejeme, vypneme a můžeme podávat. Podáváme s chlupatými nebo bramborovými knedlíky. Je to staročeské jídlo, rozhodně se vyplatí dodržet recept, použít sádlo a nenahrazovat ho olejem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ladunka |26. května 2013
zázvor je výborný...vyzkouším Odpovědět
Aggie|25. května 2013
zkusím :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!