Z vepřových kotlet odsekneme výčnělky obratlových kostí, kotlety nařízneme po obvodech i u kostí, naklepeme, potřeme sardelovou pastou a hořčicí, pokapeme olejem a necháme v misce v chladničce několik hodin proležet. Před přípravou z kotlet setřeme sardelovou pastu i hořčici, kotlety pokapeme olejem, urovnáme do původního tvaru, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a opékáme 4 1/2-6 minut. Potom kotlety obrátíme, opět potřeme olejem a opékáme stejnou dobu. Kotlety mírně osolíme, přeložíme na talíře a podáváme s opečenými brambory a se sardelovou omáčkou. Příprava omáčky: Majonézu promícháme s jogurtem, sardelovou pastou, mlékem, hořčicí, cukrem, citrónovou šťávou, s drobně nakrájenou okurkou a usekanou petrželkou, a je-li třeba, přisolíme.