Z vepřových kotlet usekneme výčnělky obratlových kostí, kotlety nařízneme po obvodech a u kostí a naklepeme. Opepříme je, pokapeme olejem, složíme na sebe do misky a necháme v chladničce několik hodin odležet. Před přípravou kotlety osušíme, urovnáme do původního tvaru, potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a opékáme 4 1/2-6 minut. Potom je obrátíme, znovu potřeme olejem a grilujeme stejnou dobu. Přeložíme je do šunkové omáčky, podusíme 2 minuty a podáváme. Vhodná příloha jsou těstoviny. Příprava šunkové omáčky: Na rozehřátém másle osmahneme mouku dozlatova, zalijeme vínem a smetanou, rozšleháme, podle potřeby přidáme několik lžic vody a povaříme. Přidáme šunku (salám) nakrájenou na nudličky, worcesterskou omáčku, vegetu a podle chuti osolíme.