Nakrájíme si na drobno cibuli a mrkev. Maso pokrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme cibulku. Přidáme maso, které posypeme drceným kmínem a lehce opepříme. Necháme maso zatáhnout. Poté přidáme mrkev, lehce orestujeme a zalijeme horkou vodou (aby byla cca 1cm nad maso a mrkev), osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Necháme vařit cca 45 minut (dokud není maso měkké) pod pokličkou. Občas promícháme. Když je maso měkké, vyndáme z omáčky koření a omáčku zahustíme. (případně omáčku ještě dochutíme - sůl, pepř - podle potřeby) Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s bramborem. TIP: Pokud se nám ten vývar zdá slabý, můžeme přidat trochu masoxu. Kdo nemá rád vepřové maso, dá se to udělat i s kuřecím.