Pečeni potřeme olivovým olejem a vmasírujeme do ní sůl. Zprudka opečeme na pánvi a dáme do pekáče. Podlijeme portským vínem.
Šalotku nakrájíme na kolečka a přidáme do pekáčku, poté přidáme i česnekovou hlavičku, kterou rozpůlíme podélně. Nakonec přidáme i šalvěj a výpek z pánve.
Přikryjeme alobalem a pečeme hodinu na 180 °C.
Můžeme podlít vodou, v průběhu pečení maso otáčíme.
Po hodině odkryjeme, zvýšíme teplotu na 220 °C a ještě 15 minut zapékáme. Před porcováním necháme maso 15 minut odpočinout.
Kapustičky rozpůlíme, povaříme asi 3 minuty v horké osolené vodě, vyskládáme je do pekáčku, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme strouhankou a sýrem a zapečeme 20 minut na 190 °C.