Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové ražniči s játry

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřovou kýtu odblaníme, nakrájíme na řízky, naklepeme je, potom je nakrájíme na čtverečky. Potřeme je olejem, vložíme do misky, opepříme a necháme 1-2 hodiny odležet. Játra můžeme namočit přes noc do mléka, čímž se zjemní, před přípravou je opláchneme, odblaníme, nakrájíme na plátky, potom na čtverečky. Slaninu nakrájíme na tenké plátky, potom na čtverečky, cibule na kolečka, kapii na kousky. Vepřové maso osušíme a střídavě s připravenými potravinami napícháme na 4 kovové jehly nebo na špejle. Potřeme je olejem a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem. Pečeme je 14-16 minut, přitom je často otáčíme a potíráme olejem. V kontaktním grilu pečeme ražniči při střední teplotě asi 5 minut. Osolíme je a podáváme s rýží, promíchanou s rozinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!