Krůtí stehna na česneku s červeným vínem
60
0
1
Cibulové pyré: 250 g cibule 50 g rýže 30 g másla 30 g hladké mouky 125 ml sladké smetany 1 vejce Vepřové řízky naklepeme, na krajích nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka po obou stranách na polovině másla opečeme. Cibule nakrájíme na plátky, podusíme na másle na pánvi, pak přidáme na plátky pokrájená jablka, osolíme a dusíme doměkka. Pak cibuli s jablky protřeme sítem. Řízky dáme na mísu, zalijeme kolem nich cibulové pyré. Podáváme s brambory opečenými na másle a zdobíme sezónní zeleninou. Cibuli uvaříme s rýží doměkka ve 125 ml vody a protřeme sítem. Z másla a hladké mouky si připravíme jíšku. Přidáme cibulové pyré a smetanu s rozkvedlaným vajíčkem.