Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřový plátek na česneku s listovým špenátem

Autor receptu: vaclav.taticek (5 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

plátek vepř.krkovice lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném tuku orestujeme z obou stran. Po orestování maso vyjmeme na výpeku orestujeme cibuli do zlatova a ke konci přidáme prolisovaný česnek a podlijeme vodou (vývarem) a vložíme zpět plátky masa, které zhruba 30 minut podusím a poté maso opět vyjmeme. Šťávu přecedíme a zahustíme hladkou moukou a necháme provařit. Špenát - zesklovatíme cibuli vložíme pokrájený špenát, dusíme, přidáme česnek, sůl, pepř a na závěr zalijeme trochou smetany a zahustíme vejcem. Podáváme s bramborovým knedlíkem, bramborem ..

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Januse |3. dubna 2014
moje oblíbené Odpovědět
Proxi |30. ledna 2014
Mňam :-) Odpovědět
Jana 9|30. ledna 2014
klasika,ale výborná Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!