Toto víno může vyzkoušet opravdu každý, recept je jednoduchý a dostupný pro všechny a víno je možné vypít ihned po dokvašení. Recept na 5 litrů vína: Svaříme 0,5kg cukru ve 4 litrech vody. Ihned po odstavení do horkého roztoku vymačkáme jeden na kolečka nakrájený dobře omytý citrón a pak tam vhodíme i tu kůru (bez jadérek). Pak tímto horkým roztokem spaříme dvě plné hrsti čerstvého lipového květu (nebo tři hrsti sušeného květu). Vychladlý roztok nalijeme do demižonu a přidáme živnou sůl a tekuté kvasinky, popř místo toho již aktivní kvas, hrdlo přegumičkujeme mikrotenovým sáčkem. Asi po týdnu směs přecedíme a vymačkáme do dalšího demižonu. Pokud ještě unikají bublinky, necháme dokvasit, jinak již víno můžeme stáčet a konzumovat.