Staňte se našimi fanoušky na:

Višňový závin

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Višně zbavíme stopek a vypeckujeme. Z mouky, špetky soli, oleje a vody vypracujeme těsto, rozválíme v mouce, vytáhneme a necháme trochu proschnout. Pak jej pokropíme rozpuštěným máslem a posypeme nasucho opraženou strouhankou. Dvě třetiny těsta poklademe višněmi, pokapeme rumem, posypeme cukrem, poprášíme skořicí a strouhanou citrónovou kůrou. Poté svineme, potřeme olejem a pečeme asi 1/2 hodiny při 200 ˚C. Upečený závin pocukrujeme a vlažný podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

slu |10. srpna 2014
zajímavé Odpovědět
Penelope |5. ledna 2013
Dobrota :D Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!