Staňte se našimi fanoušky na:

Vitello tonnato

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zeleninu nahrubo pokrájenou a koření dáme do vody, přidáme víno a přivedeme k varu. Maso odblaníme a svážeme provázkem do válečku. Jsou 2 možnosti jak maso upravit. Buď dusíme, pak ho dáme do vývaru, stáhneme plamen a pomalu dusíme cca 1,5 hodiny, pak necháme ve vývaru vystydnout. Nebo pečeme, pak vynecháme vývar, ze všech stran špalík masa orestujeme na másle, podlijeme vínem a se zeleninou a kořením pečeme cca 1,5 hodiny na 100°C. Vyndáme a necháme stydnout. Mixérem vyšleháme z oleje a žloutků majonézu. Naředíme ji trochou vývaru nebo vypečené šťávy, přidáme tuňáka, ančovičky, kapary (část odložíme na ozdobu), citronovou šťávu, sůl a mletý černý pepř, omáčku znovu promixujeme a dáme vychladit. Pak maso nakrájíme na tenké plátky, zakryjeme omáčkou tak, aby mohla prostoupit do každého plátku. Znovu necháme pár hodin (nebo přes noc) v chladu marinovat. Před podáváním z lednice vyndáme a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Dozdobíme zbylými kapary, na půl překrojenými cherry rajčátky, listy petrželky, případně ještě trochou omáčky. ***Do hotové omáčky můžeme přidat i trochu tatarky a kaviár. Ale není nutné.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!