Staňte se našimi fanoušky na:

Vrstvený kynutý koláč - povidlový (vhodný do domácí pekárny)

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kynuté těsto zaděláme v pekárně nebo ručně. Pokud budeme zadělávat v pekárně, tak budeme suroviny vkládat do hnětací nádoby v následujícím pořadí - 250 ml mléka, 2 žloutky, 100 g změklého másla, 250 g hladké a 250 g polohrubé mouky, ½ lžičky soli do jednoho kouta nádoby, 100 g cukru krupice do druhého kouta nádoby a do kouta k cukru 30 g droždí - program těsto. Když nám kyne těsto, tak si připravíme povidla, která si rozmícháme s rumem a skořicí - rumu jenom troch, aby Vám povidla pak netekla. Také si připravíme drobenku z 50 g polohrubé mouky, 50 g krupicového cukru a 30 g másla. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejně velkých bochánků, které necháme chvíli ještě dokynoutt na vále. Dortovou formu o průměr 28 cm si vyložíme pečícím papírem. Každý bochánek rozválíme na plát, pláty pak skládáme do formy a vždy je potřeme povidly, poslední plát potřeme bílkem a posypeme drobenkou. Těsto necháme pod utěrkou ještě nějakou dobu kynout. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35 minut - dle origináního receptu, já jsem měla menší formu a pekla jsem 50 minut. Koláč vyndáme z formy a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |18. ledna 2015
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!