My, kteří milujeme dršťkovku, jíme ji tak dlouho, dokud je. Ale aby byla, je třeba uvařit jí několik litrů. Začneme dršťkami. Pokud máte dvě kg předvařených drštěk, prodávají se krájené a je s nimi menší práce. Stačí je jednou převařit, slít vodu, dát novou a dovařit dršťky společně s pepřem, masoxy, bujónem. Stačí jim půlhodina v normálním hrnci, pokud by nebyly dostatečně měkké, dejte jim ještě chvíli. Pokud máte dršťky nepředvařené, je třeba je 3x převařit ve větším množství vody, aby nebyly cítit . Vodu vylít, napustit novou, přivést k varu, vložit dršťky, pak opět slít a naposled totéž. Nechat vystydnout natolik, aby nás neopařily. Nakrájet na menší kousky, odkrájet nevzhledné okraje pro pejska a šup s nimi do papiňáku, ( tlakáče) společně s pepřem, masoxy a bujónem. Mezitím si připravíme zeleninu, tu osmahneme na polovině másla a troše oleje. Ke konci přidejte mletou papriku a vypněte. Na zbytku másla a oleje usmažíme jíšku. Pokud by byla příliš suchá, přidejte kousek másla. Dršťky máme uvařené, pozor, nepřevařit. Vmícháme jíšku, zeleninu, a majoránku a necháme ještě přejít varem. Po vypnutí přidáme utřený česnek. Ochutnejte, eventuálně dochuťte.