Staňte se našimi fanoušky na:

Výborné buchty

Autor receptu: tom.bob.7568 (27 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
30× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 špetka sůl
  • 50 g cukr krupice
  • na ozdobu do těsta , 50 g cukr moučka
  • 40 g droždí
  • 50 na potření, 175 g máslo
  • 500 g mouka hladká
  • 300 ml mléko
  • 1 ks cukr vanilkový
  • 2 ks žloutek

Pracovní postup:

Ingredience na těsto smícháme dohromady a necháme asi hodinu vykynout na teplém místě. Mezitím si umícháme náplň. Do misky dáme měkký tvaroh, žloutek, moučkový a vanilkový cukr a nezapomeneme přidat čerstvou nastrouhanou citronovou kůru. Tvarohovou náplň ušleháme dohladka. Po vykynutí rozprostřeme těsto na vál, dobře rozválíme a nakrájíme na pravidelné čtverce cca 5 x 5 cm. Na každý kousek těsta dáme pomocí lžičky trochu náplně. Použijte povidla, naši tvarohovou náplň, může být i mák. Kraje čtverců spojíme pevně k sobě a vytvarujeme buchty. Dáváme pozor, ať se nedostane náplň ven. Buchty potřeme rozpuštěným máslem a klademe je vedle sebe na vymaštěný plech. Počkáme asi 15 minut, aby buchty ještě dobře vykynuly. Kynuté buchty s tvarohem pečeme v předehřáté troubě při 170 °C cca 25 - 30 minut. Dozlatova upečené kynuté buchty s tvarohem stačí jen pocukrovat a můžeme servírovat. do náplne- 40 g cukr moučka, 1 balíček vanilkovýho cukru,  citronová kůra , 250 g tvaroh, 1 ks žloutek

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Proxi |8. února 2014
Výborné Odpovědět
Penelope |8. února 2014
vypadají skvěle, vyzkouším Odpovědět
planeta |28. září 2013
ukládám do oblíbených a jistě vyzkouším, 1+ Odpovědět
M* |22. září 2013
ty mám ráda Odpovědět
pes |10. září 2013
sladké to je moje Odpovědět
-3 |17. srpna 2013
máme rádi Odpovědět
-3 |17. srpna 2013
paráda Odpovědět
VELKAKOKI |6. července 2013
k nakousnutí Odpovědět
zdenka.r |5. července 2013
pěkné Odpovědět
oliv |4. července 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!