Staňte se našimi fanoušky na:

Weihnachten weiß - Pusinky trochu jinak

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bílky vyšleháme do tužší pěny (ne na pevný sníh), přidáme sůl a 1 lžíci cukru. Šleháme dál asi 10-15 sekund, přidáme další cukr, to opakujeme s celým množstvím cukru. Když je sníh pevný, lehce do něj vmícháme kousky čokolády a bonbónů. Dva plechy vyložíme pečicím papírem a trochu bílkové hmoty použijeme jako lepidlo na rohy. Lžící nebo tvořítkem vkládáme na plech pusinky, ty pak posypeme zbylou bonbónovou drtí (případně cukrářským sypáním). Pusinky v troubě necháme vysušit (musí si zachovat bílou barvu) asi 30 až 35 minut na 120°C. Plechy v polovině pečení otočíme. Hotové pusinky necháme ještě 10 minut ve vypnuté otevřené troubě dojít, pak necháme vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Ahasver |24. řijna 2016
dobré pusinky Odpovědět
Fíííra |3. června 2016
zajímavé, bude se hodit Odpovědět
jana.h |26. ledna 2015
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!