Švábské chlebíčky
100
0
2
Bílky vyšleháme do tužší pěny (ne na pevný sníh), přidáme sůl a 1 lžíci cukru. Šleháme dál asi 10-15 sekund, přidáme další cukr, to opakujeme s celým množstvím cukru. Když je sníh pevný, lehce do něj vmícháme kousky čokolády a bonbónů. Dva plechy vyložíme pečicím papírem a trochu bílkové hmoty použijeme jako lepidlo na rohy. Lžící nebo tvořítkem vkládáme na plech pusinky, ty pak posypeme zbylou bonbónovou drtí (případně cukrářským sypáním). Pusinky v troubě necháme vysušit (musí si zachovat bílou barvu) asi 30 až 35 minut na 120°C. Plechy v polovině pečení otočíme. Hotové pusinky necháme ještě 10 minut ve vypnuté otevřené troubě dojít, pak necháme vychladnout.