Špalíčky z bůčku
60
0
2
Zajíce odblaníme, protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na rozehřátém oleji.Přidáme koření, trošku octa a zalijeme mírně vodou. Do takto připraveného základu vložíme zajíce a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkkého zajíce vyjmeme, omáčku zahustíme jíškou, zalijeme mlékem a vodou, rozšleháme a povaříme. Dochutíme hořčicí, cukrem, octem, přidáme bílé víno, citronovou šťávu a nakonec smetanu. Omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme jemným sítem. Zajíce nasekáme na porce a přeléváme smetanovou omáčkou. Podáváme s houskovými knedlíky, kolečkem citronu, brusinkovým kompotem a šlehačkou.