Staňte se našimi fanoušky na:

Zajíc po špindlerovsku

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ze zajíce oddělíme běhy, hřbet odblaníme, vypereme, protkneme asi polovinou slaniny a osolíme.Nadrobno nakrájenou cibulku osmažíme v oleji dozlatova, trochu zalijeme vařící vodou, přidáme koření, trochu červeného vína, na kolečka nakrájený citron, vložíme připraveného zajíce a za občasného polévání šťávou dusíme pod pokličkou doměkka.Potom maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou, přidáme švestková povidla, dobře zamícháme a 1 hodinu zvolna povaříme. Hotovou šťávu procedíme na maso, přidáme rozpuštěnou, nadrobno nakrájenou slaninu, na nudličky nakrájené loupané mandle a pak ještě krátce povaříme. Jako přílohu podáváme houskové knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |27. prosince 2013
ukládám Odpovědět
Vlastik |9. prosince 2013
Super, 1* Odpovědět
Vlastik |9. prosince 2013
Super, 1* Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!