Zapečená zelenina po francouzsku
45
13
27
Brambory i se slupkou krátce předvaříme (5 minut) a necháme trochu schladnout. Dáme rozehřát troubu na 200-220 stupňů. Mezitím si vykostíme uzenou makrelu (1 ryba na 2 porce). Rozloupneme od páteře, odstraníme kůži a kosti, čisté maso vybereme. Do pekáčku nebo zapékaček na jednu porci skládáme kolečka brambor, proložíme kousky ryby, zasypeme posekanou cibulkou, přisolíme a opepříme. Zalijeme šlehačkou nebo zakysanou smetanou (na fotkách jsou obě varianty). Můžeme posypat i strouhaným sýrem, spíše méně výrazným (gouda). Zapečeme dozlatova. Podáváme nejlépe přímo v zapékačkách. K zapečené makrele se hodí zelený salát (hlávkový, římský, polníček...).