Krůtí stehna na česneku s červeným vínem
60
0
1
Hlávkové zelí jemně nastrouháme a podusíme s kmínem a solí. Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme doměkka. Cibuli a slaninu nakrájíme najemno a na oleji opražíme dozlatova. Slaninu si poté osmažíme zvlášť. Do sádlem vymazaného pekáče vyskládáme jednu vrstvu brambor, které osolíme, opepříme a pokryjeme vrstvou hlávkového zelí. Vrstvu posypeme osmaženu cibulí a vrstvení opakujeme, dokud nezakončíme poslední vrstvou brambor. Nakonec brambory rovnoměrně posypeme slaninou a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 15 – 20 minut. Jelikož se v tomto receptu nepoužívá smetana ani mléko, musíme během pečení kotrolovat brambory a případně je trochu podlít vlažnou vodou.