Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké 1/2 centimetrová kolečka. Pekáč si vymažeme olivovým olejem (může být i obyčejný), poklademe vrstvu brambor posypané solí, pepřem a grilovacím kořením. Dále poklademe na tenké plátky nakrájené žampióny, hermelín (taktéž na plátky), červenou cibuli na tenká kolečka, a to znovu opakujeme. Nezapomenout posypat brambory solí, pepřem a grilovacím kořením. Vrchní část by se měla skládat pouze z nakrájených brambor a taktéž okořeněných, pak následně pokapeme olivovým olejem. Pečeme na 170-180 stupňů asi tak cca 45 minut, dokud nejsou brambory měkké. Před koncem zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce (můžete přidat i nivu). Pak jen dopéct cca 20 minut. Můžete ingredience i obměnit, přidat šunku, plátkový sýr, strouhaný tvrdý sýr, nivu, prostě fantazii se meze nekladou. Nechte si chutnat:-) PS: Můj manžel je zapřisáhlý masožrout a já vegetarián, ale tohle mu moc chutná.