Kuřecí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kousky (asi 3 až 4 na jednu porci) a osmahneme na másle nebo na oleji. Dáme stranou a na stejném tuku rychle osmahneme kuřecí játra. Zapékací misku vytřeme kouskem másla. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu nakrájíme na širší proužky, rajčata a žampiony nakrájíme na plátky. Tyto suroviny promícháme a vložíme do zapékací misky, lehce osolíme a necháme trochu zapéct v troubě, až směs změkne. Potom přidáme kousky opečeného kuřecího masa a jater, okořeníme pepřem a sladkou paprikou, lehce promícháme a povrch posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Zapečeme v troubě, až sýr vytvoří zlatavou kůrku. Podáváme s bílý pečivem, ale třeba i bramborovou kaší nebo vařenou rýží. Poznámky: V zimním období můžeme čerstvá rajčata nahradit konzervovanými. Použít pod maso můžeme i nálev z rajčatové konzervy. Kuřecí maso můžeme také lehce posypat grilovacím kořením. Uvedené množství stačí na 5 až 6 porcí.