Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečené masové kuličky po italsku

Autor receptu: Kačka2 (70 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Troubu předehřejte na 200 °C. Do mísy dejte pečivo, pokropte ho mlékem a promíchejte. Nechte 5 minut odpočinout, pak přidejte mleté hovězí i vepřové maso, vejce, česnek, oregano, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Navlhčenýma rukama tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Kuličky pečte 15–20 minut dozlatova. Do zapékací misky vsypte kuličky, zalijte ohřátou rajčatovou omáčkou, posypte parmazánem, kousky natrhané mozzarelly a bazalkou. Vraťte do trouby a zapékejte 15-20 minut, až se sýr pěkně rozpeče. Podávejte s křupavým italským chlebem nebo třeba s oblíbenými těstovinami. Něco navíc: Kuliček můžete udělat větší množství a přebytečné zamrazit napříště.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!