Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečené vejce se šunkou a smetanou

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

1) Kokotky (malé zapékací mističky) vymažeme máslem. 2) Créme fraiche smícháme s nasekanou pažitkou, solí a pepřem. 3) Šunku nakrájíme na kostičky a rozdělíme do kokotek. 4) Na šunku dáme ochucené créme fraiche a opatrně vyklepneme vejce tak, abychom neporušily žloutek. 5) Kokotky naskládáme do pekáčku nebo vyššího plechu a nalijeme vodu, aby dosahovala do poloviny výšky kokotek. 6) Pečeme na 200 °C asi 10 minut. 7) Žloutek by měl zůstat tekutý.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |4. března 2016
super Odpovědět
objev |9. června 2015
Do smetanového základu můžeme dát místo vejce lososa a kopr. Odpovědět
objev |9. června 2015
Místo pažitky můžeme použít i medvědí česnek. Odpovědět
objev |9. června 2015
Daný recept je na 4 porce, proto budeme potřebovat 4 kokotky. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!