Staňte se našimi fanoušky na:

Zapékaná rajčata

Autor receptu: jana.kucerkova.1 (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Šalotku i cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibulkovou nať nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a na drobno nasekáme. Oregano omyjeme a osušíme. Otrháme lístky, které na jemno posekáme. Mozzarellu nakrájíme na kostky.
  2. V pánvi opečeme na rozehřátém oleji rajčata, asi 4 minuty. Pak přidáme cibuli, česnek a oregano a opékáme zhruba 5 minut. Zeleninu a brambory navršíme do zapékací misky. Troubu zapneme na 200°C.
  3. Rajčatový protlak promícháme se smetanou a trochou vody. Do směsi přidáme olivy a kapary a zalijeme jí zeleninu v zapékací misce. Posypeme mozzarellou, poprášíme pepřem a zapékáme přibližně 20 minut. Podáváme teplé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jana.kucerkova.1 |9. května 2013
Omlouvam se za nazev receptu - spravny ma byt Zapekana rajcata, nevim proc, ale nejde mi to upravit Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!