Brambory omyjeme, dáme do hrnce s osolenou vodou a vaříme ve slupce asi 20 minut do měkka. Když jsou hotovy, přecedíme je, ochladíme ve studené vodě, oloupeme, dáme do mísy a rozmačkáme. Mezitím si ohřejeme mléko. Brambory, mléko, vegetu a 4 lžíce másla rozmícháme v míse do hladka. Žampiony očistíme, větší hlavičky rozpůlíme. Cibulky oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Připravíme si hlubší pánev, rozpálíme ji, vložíme do ní zbylé máslo a cibulku na něm osmažíme do sklovita. Přidáme žampiony, osolíme je, opepříme a osmahneme do světle hněda. Následně přidáme sójovou omáčku a rajčatový protlak, řádně vše osmahneme a přilijeme červené víno. Dochutíme petrželkou a kořením. Nyní nastrouháme sýr . Vmícháme jej do vychladlých žampionů. Mezitím do hlubší formy vložíme z mísy bramborové pyré a na něj dáme připravenou směs. Předehřejeme troubu na 200 ° C Vložíme do ní formu a brambůrky se žampiony a sýrem zapékáme při teplotě 180 ° C asi 40 minut. Po ztuhnutí směsi necháme brambory chvilku odpočinout, nakrájíme na jednotlivé porce a začneme servírovat. Přeji Vám dobrou chuť.