Staňte se našimi fanoušky na:

Zapékané hovězí s houbami

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • mletý pepř
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 750 g brambor
  • 500 g brokolice
  • 80-100 g sýra ementál
  • 400 g hovězího rostbífu
  • 200 g žampionů
  • 2 lžíce oleje
  • 250 ml zeleninového vývaru (i kostka)

Pracovní postup:

Brambory uvařte ve slupce (asi 20 minut), pak slijte, propláchněte studenou vodou (nebo nechte vychladout), oloupejte a rozkrájejte na plátky. Brokolici rozeberte na malé růžičky, houby otřete vlhkou utěrkou a nakrájejte na plátky, maso nakrájejte na menší kostky, okořeňte pepřem a zázvorem. Maso zprudka opečte na oleji, pak vyndejte z pánve, osolte a udržujte v teple. Ve vypečené šťávě poduste houby, zalijte vývarem, osolte a opepřete podle vlastní chuti a duste asi 10 minut. Přibližně poí 5 minutách přidejte k houbové směsi ještě brokolici a vařte dál. Brambory a maso vmíchjte do zeleniny, směsí naplňte 4 menší zapékací misky a navrch je posypte nastrouhaným sýrem. Misky dejte do předehřáté trouby na 200°C (horkovzdušnou na 180°C) a zapékejte dokud se sýr neroztaví.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |4. dubna 2014
super Odpovědět
Dědeček Hříbeček |4. dubna 2014
Dobrá je i varianta s mletým, okořeněným, opečeným drůbežím masem. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!