Očištěné drůbky zalijeme vodou, osolíme a zvolna vaříme. Přidáme mraženou zeleninu (např. karotku, hrášek), cibuli, bobkové listy i nové koření, dovaříme doměkka a pak scedíme. Drůbky i maso obrané z křídel a krku nakrájíme na větší kousky. Z másla (lžíci si odložíme) a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme smetanu a povaříme. Do bešamelu dáme drůbky s masem. Propláchnuté krupky vaříme zvolna v dvojnásobném množství osolené vody, do které přidáme lžíci oleje. Žampiony nakrájíme a orestujeme na zbytku másla. Když se všechna voda vsákne do krupek, přidáme drůbky s bešamelem, žampiony, zeleninu i propasírovanou cibuli a vše promícháme. Směs dáme do zapékací mísy (nebo 4 menších zapékacích misek) a zapékáme asi 20-30 minut. Hotové můžeme ozdobit bylinkami.