Staňte se našimi fanoušky na:

Zapékané kedlubny, 2 porce

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kedlubny oloupeme, nakrájíme na středně silné plátky a povaříme je v osolené vodě cca 15 minut, až budou skoro měkké, nesmějí se rozpadat! Šunku (nebo vařené uzené maso) nakrájíme nadrobno (nebo rozmixujeme). Zapékací misku vymažeme tukem, dno zakryjeme plátky kedluben, posypeme masem, zaprášíme strouhankou a strouhaným sýrem, znovu položíme vrstvu kedluben, posypeme zbytkem šunky a bylinkami (pažitka nebo petrželka), zapékáme 15 minut. V hrnku rozšleháme vajíčko, přidáme šlehačku a vyšleháme krátce vidličkou až se oboje spojí. Směsí zalijeme předpečené kedlubny a necháme ještě asi 20 minut zapéct - až bude povrch lehce zlatý.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!