Staňte se našimi fanoušky na:

Zapékaný květák s nivou

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Květák rozdělíme na růžičky a povaříme v osolené vodě. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na plátky. Do olejem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče poskládáme plátky brambor, osolíme, opepříme a bohatě posypeme čerstvým libečkem. Na ně klademe povařený květák okořeněný adžikou. Dále vrstvíme a poslední vrstva jsou brambory. Rozmícháme vejce se ­strouhanou nivou a prolisovaným česnekem a nalijeme na navrstvenou směs. Poklademe plátky rajčete a zapečeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!