Staňte se našimi fanoušky na:

Zavařenina ze šípků

Autor receptu: janatka (94 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čerstvé šípky zbavíme stopek a bubáků.Překrojíme a dáme hrnce kde uvaříme doměkka.Poté je rozmixujeme a propasírujeme přes síto.Hmotu která nám zbude zvážíme a podle toho přidáme stejné množství cukru.Necháme rozpustit cukr,probublat,nakonec přidáme kys.citrónovou a plníme do čistých skleniček,zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

janatka |5. listopadu 2014
Omlouvám,že píši až teprve teď-Michele:psala jsem,že ta hmota která zbude po přepasírování se zváží a podle toho kolik toho je se dá i cukr!!!!! Odpovědět
Maty |20. řijna 2014
Michele: To se asi nedá jednoznačně určit. Asi podle toho jak má kdo rád sladké. Vím, že naše babička dělala 1:1, tedy na 1 kg šípků dávala 1 kg cukru. Maminka dávala na 600g šípků asi 400-500g cukru a my dáváme na 750-800g šípků 250g cukru. A včil mudruj :-). Za recept dáváme 1*. Odpovědět
Michele |19. řijna 2014
Jakým poměrem cukr x šípky? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!