Staňte se našimi fanoušky na:

Závin ála Burek

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • hrst mouka hladká
  • dle potřeby olivový olej
  • dle potřeby sůl
  • podle chuti, 2-3 špetky pepř
  • rozdrolený v dlaních, 1 špetka tymián
  • 5 dkg máslo
  • smetanový Cottage, 1 ks
  • měkký+ polotvrdý (trojúhelník), 2+1 ks tvaroh
  • vyloupané, 1/2 hrnku pistácie
  • Kdo chce, 1 vrchem lžíce kapary
  • celozrnné i obyčejné, 1 ks listové těsto
  • sušená rajčata, 2 ks
  • na posypání, 1-2 lžíce sezamová semínka
  • rozdrobit, 10 dkg feta
  • hrubě nastrouhaná, 10 dkg gouda
  • malinká na kostičky cuketa
  • naložená k pokrmu červená řepa
  • propasírovaný, 2-3 stroužky česnek
  • na malé proužky, 1/2 ks kapie
  • listy nakrájet medvědí česnek
  • na kostičky, 1 kus mrkev
  • koření na grilovanou zeleninu
  • 12 cm dlouhý, na kolečka pórek

Pracovní postup:

Nejprve si připravíme všechny ingredience, abychom měli vše po ruce a dáme rozehřát troubu na 180°C Do misky dáme tvaroh, rozdrolený polotvrdý tvaroh, fetu, Cottage a goudu. Přidáme kapary, česnek, tymián, jemně pokrájená sušená rajčata, pepř a medvědí česnek. Na pánev dáme trochu olivového oleje a máslo, necháme rozehřát a přidáme všechnu pokrájenou zeleninu,restujeme, mícháme, dokud se neuvolní a nespojí vůně.Pak přidáme trochu koření na grilovanou zeleninu, zamícháme a vypneme. Do misky s tvarohy přidáme hrst mouky a pistácie, stěrkou sesuneme orestovanou zeleninu a vše dobře smícháme, ochutnáme a podle potřeby přisolíme. Na rozválené lístkové těsto dáme prostředkem náplň a z každé strany ji zavineme těstem. Pomázneme olivovým olejem a posypeme sezamem. Pečeme na pečícím papíru na 180°C, dokud nezačne zlátnout. K závinu lze podávat cokoliv, červenou řepu, zelný salát atd. Ingredience jdou nahradit za jiný druh.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!