Z vepřové panenky jsem dnes udělala na oběd Zbojnické copánky s novými bramborami z mamčiny zahrady. Copánky jsem během pečení podlévala červeným vínem, které jim dodalo nádhernou chuť a vůni. Tento recept je určen pro přípravu tří porcí. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a pokud je zapotřebí, odblaníme. Rozřežeme ji po délce na tři části. Každou třetinu panenky po délce rozřízneme opět na tři tenké pásky. Budoucí copánky osolíme, opepříme, posypeme vegetou a velice jemně posypeme mletou chilli papričkou. Nyní masíčko zapleteme do copánků. Když jsou copánky zapletené, spojíme jejich konce párátky, aby se nám při pečení nerozpletly. Nyní se dáme konečně do vlastního pečení. Na pánev dáme domácí sádlo a prudce na něm copánky opečeme z obou stran, aby se dobře zatáhly a získaly nádhernou hnědou barvu. Poté je z výpeku vyjmeme do větší misky a pokračujeme. K sádlu z výpeku na stejnou pánevi přidáme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a česnek pokrájený na kolečka. Na opečenou cibuli s česnekem uložíme masíčko. Ihned na začátku dušení copánky podlijeme třešňovicí a kvalitním červeným vínem. Přidáme 2 lžíce, - pokud je možné, domácího sladkého kečupu. Takto dusíme copánky za pilného podlévání vínem a výpekem cca 2 hodinky, dokud nebudou dokonale měkké. V mezičase využijeme doby, dokdy se masíčko dusilo a očistíme nové brambory, sebrané přímo ze zahrady. Loupat je určitě nebudeme, stačí je poněkud oškrábnout. Větší brambory překrojíme na polovinu a malé necháme vcelku. Uvaříme je v osolené vodě s celým kmínem a se snítky zelené petrželky, - ale dávejme pozor, abychom je nepřevařili. Když jsme dospěli do tohoto stádia, klidně můžeme servírovat. Udušené copánky a uvařené brambory uložíme na talíře. Pod brambory položíme listy hlávkového salátu, masíčko polejeme šťávičkou z výpeku a posypeme nadrobno nasekanou petrželkou. Jako dekorativní, ale chutnou ozdobu použijeme červený a bílý rybíz a na kolečka nakrájenou kyselou okurku. Další fantazii se meze nekladou. Přeji všem dobrou chuť. :-)))