Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Máslo rozehřejeme a za stálého míchání v něm rozpustíme med a cukr. Kypřící prášek rozpustíme ve 2 lžících vody, smícháme s moukou, kakaovým práškem, perníkovým kořením a vejcem. Přidáme medovou hmotu a všechno uhněteme do pevného těsta (v případě potřeby přidáme trochu mouky. Těsto formujeme do bochánku a ve fólii necháme asi 12 hodin odpočinout. Pak těsto vyválíme na lehce pomoučeném válu na sílu asi 1 cm a vypíchneme stromečky (nebo jiné motivy). Rozložíme je na plech s pečícím papírem a pečeme asi 15 minut na 200°C. Bílek s moučkovým cukrem utřeme na polevu, rozdělíme ji na 3 části a každou třetinu smícháme s jiným barvivem. Perníčky ozdobíme polevou a zlatými perličkami.