Přivedeme k varu 1/4 l vody, lžíci másla a špetku soli. Za stálého míchání vsypeme kukuřičnou krupici a asi 10 minut vaříme při mírné teplotě, stáhneme z plotýnky, vmícháme parmazán a na 10 minut odložíme, občas zamícháme. Mezitím necháme okapat fazole, nakrájíme kapustu, mrkev a cibuli, rozkrájíme i rajčata a cuketu. Cibuli s kapustou krátce podusíme ve zbylém tuku, přilejeme vývar, přidáme bylinkové kostky a asi 10 minut vaříme. Pak přimícháme mrkev a vaříme dalších 10 minut. Nakonec přidáme cuketu, rajčata i fazole, a dovaříme. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Z krupičné směsi vytvarujeme kuličky a vaříme je v osolené vroucí vodě dokud nevyplavou na hladinu. Hotové knedlíčky dáme do zeleniny a podáváme.