Staňte se našimi fanoušky na:

Zeleninová omáčka s masem

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • kmín (drcený)
  • 5 kuliček nového koření
  • citronová šťáva
  • 1 lžička hrubé mouky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 600 g vepřového masa (libového)
  • 100 g celeru
  • 100 g květáku
  • 100 g mrkve
  • 50 g petržele
  • 1 jablko (větší)
  • 1 cibule (malá)
  • 1/4 l vody
  • 1/4 l smetany (sladké na vaření)

Pracovní postup:

Maso nakrájíme, osolíme, přidáme kmín, nové koření, cibuli a necháme dusit. Když maso změkne, obložíme ho pokrájenou zeleninou, přidáme oloupané jablko bez jádřince a ještě chvíli dusíme. Pak maso vyndáme, zeleninu prolisujeme spolu se šťávou z masa, přidáme smetanu, zahustíme moukou, okořeníme sladkou paprikou a trochu podlijeme. Za stálého míchání povaříme, přisolíme a ochutíme citronovou šťávou. Příloha - brambory nebo houskový knedlík.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!