Staňte se našimi fanoušky na:

Zeleninové kari

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Olej rozpalte v hrnci, ztlumte oheň a osmažte na něm cibuli s prolisovaným česnekem, aby změkly. Přidejte brambory, mrkev a petržel, znova oheň zesilte a zprudka na něm zeleninu orestujte, aby zezlátla. Přidejte kari, ještě chvilku smažte, přilijte vývar a přiveďte k varu. Přisypte čočku, ztlumte oheň, hrnec zakryjte pokličkou a jemně vařte patnáct až dvacet minut. Čočka by měla změknout a omáčka zhoustnout. Nezapomeňte hotové kari na talíři dochutit bílým jogurtem a lístky koriandru – obojí jeho chuť zázračně rozsvítí. Podávejte s libanonským chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Proxi |3. března 2014
Ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!