Množství ingrediencí je počítáno pro 1 osobu ZAPEČENÝ CHLÉB S CUKETOU 1 velké rajče, půl malé cukety, silnější plátek bílého chleba, sůl, mletý pepř, 50g sýra Jadel, 3 lžíce zakysané smetany, půl lžičky sekaného tymiánu a půl lžičky rozmarýnu Rajče nakrájíme na tenké plátky, cuketu podélně nakrájíme na slabé dlouhé plátky (použijeme škrabku na zeleninu). Chléb obložíme rajčaty, cuketou, osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme (rozdrobíme) a rozmixujeme se smetanou dohladka. Na zeleninu rozdělíme sýrový krém, posypeme bylinkami a dáme na pekáček. Zapékáme 5-6 minut v hodně vyhřáté troubě. BRAMBORÁČKY SE SALÁTEM půl červené a půl zelené papriky, 75g salátové okurky, půl svazku ředkviček, 125g smetanového tvarohu Milko, lžičku strouhaného křenu, sůl, bílý pepř, 2 snítky kopru, 150g brambor, vejce, lžíci hladké mouky, lžíci oleje, pár listů hlávkového salátu Papriku, okurku a ředkvičky nakrájíme, tvaroh našleháme s křenem dohladka, osolíme a přimícháme zeleninu. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno, vmícháme vejce, mouku, osolíme a opepříme; pak na oleji upečeme malé bramboráčky. Podáváme s tvarohem, salátem, posypané koprem a pepřem. PLNĚNÉ ŠÁTEČKY 200g mraž. list. těsta, 25g žampionů, malou cibuli, 20g salámu, 2 snítky petrželky, snítku tymiánu, lžička másla, sůl, pepř, vejce, lžičku smetany 30%, lžičku sezamových semínek, 2 listy kadeř. salátu, 2 koktejlová rajčata, lžíci vinného octa, lžíci oliv. oleje, plátky salátové okurky Listové těsto necháme rozmrazit. Houby, cibuli a salám (šunku) nakrájíme na kostičky, bylinky nasekáme. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme houby a polovinu cibule, krátce podusíme, pak dosolíme a dopepříme, smícháme se šunkou a bylinkami, směs necháme vychladnout. Těsto vyválíme na větší čtverec, který rozkrojíme na 4 stejné čtverce. Oddělíme bílek od žloutku a bílek rozšleháme. Okraje těstových čtverců potřeme bílkem a rozdělíme na ně náplň. Čtverce přeložíme do trojúhelníků a okraje pevně přitiskneme. Žloutek rozšleháme se smetanou, směsí šátečky potřeme a posypeme je sezamovými semínky. Pečeme asi 14 minut v silně vyhřáté troubě dozlatova. Ocet smícháme se zbytkem cibule, olejem, solí a pepřem. Zálivku nakonec promícháme s natrhaným salátem, čtvrtkami rajčat a okurkou, podáváme k šátečkům.