Špízy: 500g brokolice, 1 menší květák, 2 barevné papriky, 1 malý ananas, 2 lžíce sezamových semínek MEDOVÁ OMÁČKA: 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička olivového oleje, 80ml vývaru, 1 lžička vinného octa, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 1 lžíce griotky, 2 lžíce medu Vývar, sójovou omáčku, ocet a olej společně svaříme. Omáčku zahustíme škrobem rozdělaným v malém množství vody a povaříme,aby zhoustla, a nakonec dochutíme medem a griotkou. Omáčku můžeme podávat teplou i studenou. Očištěný květák a brokolici rozebereme na růžičky, pokud jsou velké překrojíme je napůl. Oboje povaříme v osolené vodě.Zelenina nesmí být měkká,jinak by nedržela na špejlích Omyté papriky očistíme od semínek a nakrájíme věrtší kousky. Ananas zbavíme slupky a tuhé dužiny, a nakrájíme na stejně velké kousky jako papriky. Zeleninu a ananas na pichujeme střídavě na špejle,které jsme předem namočili do vody (nebo použijeme kovové jehly). Špízy grilujeme asi 8 minut a podáváme posypané sezamovými semínky, zalité medovou omáčkou.