Staňte se našimi fanoušky na:

Zeleninový špíz grilovaný

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Špízy: 500g brokolice, 1 menší květák, 2 barevné papriky, 1 malý ananas, 2 lžíce sezamových semínek MEDOVÁ OMÁČKA: 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička olivového oleje, 80ml vývaru, 1 lžička vinného octa, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 1 lžíce griotky, 2 lžíce medu Vývar, sójovou omáčku, ocet a olej společně svaříme. Omáčku zahustíme škrobem rozdělaným v malém množství vody a povaříme,aby zhoustla, a nakonec dochutíme medem a griotkou. Omáčku můžeme podávat teplou i studenou. Očištěný květák a brokolici rozebereme na růžičky, pokud jsou velké překrojíme je napůl. Oboje povaříme v osolené vodě.Zelenina nesmí být měkká,jinak by nedržela na špejlích Omyté papriky očistíme od semínek a nakrájíme věrtší kousky. Ananas zbavíme slupky a tuhé dužiny, a nakrájíme na stejně velké kousky jako papriky. Zeleninu a ananas na pichujeme střídavě na špejle,které jsme předem namočili do vody (nebo použijeme kovové jehly). Špízy grilujeme asi 8 minut a podáváme posypané sezamovými semínky, zalité medovou omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hrabča |15. července 2013
super Odpovědět
iva.hlouskova |29. ledna 2013
vyzkoušíme Odpovědět
jola |27. ledna 2013
vypadá to na velkou dobrotu Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!