Staňte se našimi fanoušky na:

Zelné závitky od Barunky

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zelné listy omyjeme a vložíme na půl minuty do vařící vody. Pak je rozložíme a tuhá žebra naklepeme paličkou. Maso smícháme s vařenou rýží, velmi jemně nakrájenou cibulí, na kostičky nakrájenou slaninou, osolíme, opepříme a vmícháme vejce. Masovou směs naneseme na zelné listy, přidáme půl párku, stočíme, obalíme nití a vložíme na rozehřátý tuk v pekáčku. Podlijeme vodou a dáme do trouby dusit. Měkké závityk vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme lžící mouky a lžičkou papriky, osmahneme, zalijeme vodou, povaříme, dochutíme a podle obliby můžeme zakapat kečupem nebo smetanou. Podáváme s vařenými brambory nebo s pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |17. řijna 2013
tohle můžu, ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!